Dit moet je weten als je gebruik wil maken van een thuiswerkvergoeding

We zien steeds vaker dat werkgevers vrijwillig de ruimte bieden aan medewerkers om meer vanuit huis te werken. Voor de werknemers scheelt dit een hoop reistijd en de werkgevers kunnen kiezen voor een kleiner kantoor. Om de medewerkers te stimuleren om meer vanuit huis te werken, is het nu mogelijk om een thuiswerkvergoeding uit te keren. In dit artikel leg ik uit wat je als werkgever moet weten over een thuiswerkvergoeding.

Een thuiswerkvergoeding: wat is dat?

Sinds dit jaar is het mogelijk om een thuiswerkvergoeding uit te keren. Een thuiswerkvergoeding is simpelweg een onbelaste vergoeding voor werknemers die werken vanuit huis. Het is te vergelijken met een reiskostenvergoeding. Het werkt eigenlijk precies hetzelfde, alleen dan voor thuis werken. Als werkgever kun je er zelfs voor kiezen om ook een vergoeding uit te keren voor het inrichten van het thuiskantoor van de medewerkers.

Een thuiswerkvergoeding is geen verplichting

Ondanks dat het nu mogelijk is om een onbelaste vergoeding uit te keren aan werknemers die vanuit huis werken, is het belangrijk om te weten dat dit niet verplicht is. Gaf je eerst wel een reiskostenvergoeding? Dan is het aan te raden om hierover in gesprek te gaan met de medewerkers. Misschien vinden zij wel dat ze nu recht hebben op een thuiswerkvergoeding.

Eenvoudig bij te houden

De meeste werkgevers zullen denken dat het zorgt voor een hoop extra administratie. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het is mogelijk om gebruik te maken van een app waarin kan worden bijgehouden wanneer iemand vanuit huis werkt. Aan het einde van de maand ontvang je een duidelijk overzicht met de vergoeding die je kan uitkeren aan de werknemers.

Wil je graag meer informatie over een thuiswerkvergoeding? Bezoek dan www.reisbalans.nl.

Dit moet je weten als je gebruik wil maken van een thuiswerkvergoeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *